Autó-mánia

Egyszerű volt a feladatom ennél a munkámnál: alkossak egy úthálózatot sokféle autóval rajta! A különböző közlekedést segítő kis tárgyak (táblák, lámpák, bólyák) elhelyezése már csak hab volt a tortán. 🙂 Egy kis nehezítés volt, hogy az új ágy az alvó társakat kitakarta és már csak az oroszlán feje látszódik ki, amihez ragaszkodott a fal tulajdonosa.

A hely tényleg adta magát, hogy merre cikázzon az út – a magasított ágyra felvezető lépcsőtől az ágy másik végégig kanyaroghatott 1 méter magasságban. Így összességében egy 2,8m * 1m-es falfestés alakult az ecsetem alatt. Túl sok részlet, vagy szín nincs ezen a falon, önmagában dekorál és egyben örömet szerez a fal 3 éves tulajdonosának! 🙂

Apró mókás kis megoldások teszik még kedveltebbé a festést, pl, hogy a villanykapcsoló is bele lett építve, sőt be is lett színezve a mintának megfelelően (jelzőlámpa sárga köre).

Természetesen gyerekbarát, mosható, dörzsölésálló anyagokkal készült a fal dekorálása épp úgy, mint a többi munkámnál is!

A kakas meg a színek

Egyik kedvenc író-illusztrátorom munkáját dolgozhattam át egy babafal kedvéért: Vlagyimir Szutyejev, A kakas meg a színek című meséjéhez készített rajzok inspirálták ezt a falat.

A festés méretét a babaágy határozta meg elsősorban. Ennél a munkámnál is figyelembe vettem, hogy a rácsokon át is jól látható a fal, vagyis egész a földig terveztem a képet, legyen mindenhol kis érdekesség a szemlélődőknek! 🙂 Így összességében egy 1,6 m * 2,1 m-es festménnyé alakult a kép. Fontosnak éreztem, hogy kicsit szabadon legyenek használva a színek (a közeli képeknél látszik pl, hogy a liba nem egyszerűen fehérrel lett lekenve), mindamellett a kontúroknak is fontos szerepük van: érzékeny, kifejező vonásokat próbáltam visszaadni a falon.

Bízok benne, hogy a leendő tulajdonos nagy örömmel fogja majd felfedezni közeli környezetét!

Bogyó és Babóca ismét

Ismét érkezett hozzám egy Bogyós felkérés. Én nagy örömmel tettem neki eleget, hiszen egyre “kiműveltebb” leszek így a témában! 🙂

A falfelület méreteire készítettem az előzetesen megbeszéltek alapján, szabadon tervezett vázlatot. Mivel a megfestendő falfelület méretei (2,6m*1,6m) erősen meghatározzák az elrendezést, ezért a felrajzolás közbe néhány módosítás is helyt kapott, mellyel egy egységesebb képet szerettem volna elérni.

Egy hófehér gyerekszoba adta magát, szinte kérte a színeket, formákat 2 kicsi lányka boldogságára. A szoba bal fala teljesen üresen várta Bogyót és barátait, a szembe falra pedig Kelemen került két pici gyermekágy fölé. Élénk színek és aprólékos részletek teszik igazán egyedivé a szoba dekorációját.

Bogyó és Babóca

Végre elérkezett a pillanat, és a felkérés is egyben, Bogyó és Babócás falat festettem!

Egy éves születésnapi ajándéknak készült ez a szoba egy mindig mosolygós kislánynak.

Az alap falfelület adott volt, mely túlságosan eluralta a szobát. Többek között ezért is született a gondolat, hogy jól jönne ide egy kis faldekoráció, ami megtöri ezt az erős narancssárga színt.

A kérés csak annyi volt, hogy Bogyónak és Babócának több barátja is szerepeljen mindkét megfestendő falon, a többit rám bízták. Az előzetes tervek alapján el is készült a két falfestés: egyik egy játszótéri jelenetet ábrázol (kb 2m*1,6m), a másik pedig egy találkozót szivárványos ejtőernyővel (kb 1,5m*1,5m). A két festés egymással szemben lévő falon helyezkedik el, így ha valaki betekint a szobácskába, azonnal Bogyó és Babóca birodalmában érezheti magát.

Boldog első születésnapot az ünnepeltnek! 🙂

 

Sematizált fa

Ez a barna fa több dologban is különleges:

Először is egyszerűségében van az erőssége szerintem 🙂

Egy komoly, 4 éves fiúcska szobáját díszíti!

És az exkluzív hangulatot a gyöngyházfényű levelek adják meg neki, melyek játékos csillogása már-már a lego figurákról és sárkányokról vonják el a figyelmet! 🙂

 

Ennél a munkánál tervezői feladataim nem voltak, kész ötlettel kerestek meg. Egy tökéletes lakásbelső gyermekszobájába került fel az i-re a pont ezzel a faldekorációval – amihez hozzátartozik 3 kis polc a faágakra, a legféltettebb mütyürkéknek fenntartva! 🙂

Kb 1,5 m * 3 m -es falfestmény.

Alvó társak

A munkagépes fal testvére ez, szembe vele helyezkedik el. Visszaköszön a dombos zöld alap és a rajta serénykedő élővilág. Izgalmas játék, a rácsok közül milyen állatokat, részleteket fedez fel a gyerkőc. 3 afrikai állat őrzi álmát a fal tulajdonosának. Azt már csak tényleg a nagyon alaposak fedezhetik fel, hogy bizony néhány őrző állat is kapott egy-egy kisautót unaloműzésként! 🙂

1,8*1,3 méteres festmény.

Konyhába is jó a szín

Itt most nem egy világmegváltó mintázatú fal fog következni! Annyit szeretnék csak mutatni ezzel az ötlettel, hogy néha a kevesebb több, egyszerű színes csíkokkal, sávokkal is jó feldobni egy-egy lakásrészt. Szimplán a kedvenc színeimből indultam ki és abból, hogy van egy nagy fehér falfelületem a konyhán, ami lehetne másmilyen is 🙂

Autós fal

Egy 2 éves autómániás fiúcska kapta ezeket a munkagépeket a szobájába. Az alap háttér, domb “rímel” a szembe falára készült másik festésre. A fiúcska nagy örömére nem csak az autókat lehet egész nap nevén nevezni, hanem az apróbb kis elrejtett lényeket is, mint pl a katicákat, csigákat, kis bogárkákat 🙂

2,3*1,6 méteres falfestmény lett.

Balatoni nyaralóra

Egy balatoni nyaraló egyik üres kültéri fala lett kidekorálva szakmai közreműködésemmel és irányításommal…de a kivitelező most nem én voltam, hanem 2 gyerkőc (9 és 11 évesek)! Ők tervezték a rajzokat, ők festették a nagy falat, én csak a technikai hátteret biztosítottam, illetve egy kicsit a sok ötletet faragtam egybe, egységessé. Már harmadik éve virít ugyan ebben az állapotában ez a fal, sok balatoni járókelő nagy örömére és persze a készítők örömére is 🙂

Jó kis nyári kaland volt! 😀

Baba sarok

Születendő kisfiamnak készítettem ezt a szobasarokba festett figyelő, óvó állatsereget. Kiságyát és a pelenkázót ölelte körül az állatok tekintete. Már régen megtetszettek a Freshka Design munkái, tőlük vettem több ötletet is ennél a falnál. Egy-egy figurát szinte egy az egyben átvettem, már csak azért is, mert a Freshka-s lányok horgolt figurákkal is foglalkoznak és egy Zebulont mi magunk is beszereztünk – ő volt a pelenkázós állatkánk, hiszen a pelenkázó falán is ő figyelt a fiamra! 🙂 Köszönöm Freschka az inspirációt!

A fal tervezésekor fontos volt számomra, hogy a kiságy rácsai között is látható a fal, vagyis ott se legyen “üres” tér, ezért indázik több felé is a füves háttér. Ez a gyakorlatban is hasznosult és egy következő babaágyhoz tervezett munkámnál is már előre gondolva terveztem, hogy mikor majd akár kiságy kerül a babaágy helyére, akkor is jól mutasson a festett fal felülete.

Montessori sünik

A kis elsős montessoris osztályomnak készítettem a tanterem falára ezeket a sünis festéseket. Maria Montessori módszernek megfelelően 5 csoportba soroljuk a tanítás során használt eszközöket, mely csoportok térben is elkülönülnek egymástól. Ezért volt jó, hogy a tanterem különböző falaira kerültek ezek a sünik, akik az elsősök számára is érthetően jelölték az 5 csoportot: matematika, anyanyelvi rész, gyakorlati élet területe, kozmikus terület, érzékelés.