Autó-mánia

Egyszerű volt a feladatom ennél a munkámnál: alkossak egy úthálózatot sokféle autóval rajta! A különböző közlekedést segítő kis tárgyak (táblák, lámpák, bólyák) elhelyezése már csak hab volt a tortán. 🙂 Egy kis nehezítés volt, hogy az új ágy az alvó társakat kitakarta és már csak az oroszlán feje látszódik ki, amihez ragaszkodott a fal tulajdonosa.

A hely tényleg adta magát, hogy merre cikázzon az út – a magasított ágyra felvezető lépcsőtől az ágy másik végégig kanyaroghatott 1 méter magasságban. Így összességében egy 2,8m * 1m-es falfestés alakult az ecsetem alatt. Túl sok részlet, vagy szín nincs ezen a falon, önmagában dekorál és egyben örömet szerez a fal 3 éves tulajdonosának! 🙂

Apró mókás kis megoldások teszik még kedveltebbé a festést, pl, hogy a villanykapcsoló is bele lett építve, sőt be is lett színezve a mintának megfelelően (jelzőlámpa sárga köre).

Természetesen gyerekbarát, mosható, dörzsölésálló anyagokkal készült a fal dekorálása épp úgy, mint a többi munkámnál is!

A kakas meg a színek

Egyik kedvenc író-illusztrátorom munkáját dolgozhattam át egy babafal kedvéért: Vlagyimir Szutyejev, A kakas meg a színek című meséjéhez készített rajzok inspirálták ezt a falat.

A festés méretét a babaágy határozta meg elsősorban. Ennél a munkámnál is figyelembe vettem, hogy a rácsokon át is jól látható a fal, vagyis egész a földig terveztem a képet, legyen mindenhol kis érdekesség a szemlélődőknek! 🙂 Így összességében egy 1,6 m * 2,1 m-es festménnyé alakult a kép. Fontosnak éreztem, hogy kicsit szabadon legyenek használva a színek (a közeli képeknél látszik pl, hogy a liba nem egyszerűen fehérrel lett lekenve), mindamellett a kontúroknak is fontos szerepük van: érzékeny, kifejező vonásokat próbáltam visszaadni a falon.

Bízok benne, hogy a leendő tulajdonos nagy örömmel fogja majd felfedezni közeli környezetét!