Bemutatkozás

Petra sünKi ne érezné jól magát egy számára ideális környezetben, megfelelő színekkel, formákkal. Akkor tudja magából kihozni az ember a maximumot, ha ehhez ideálisak a feltételek, a közeg, ahol dolgozik, vagy ahol él. Ez még inkább igaz a gyerekek környezetére, ami az első években saját szobáját jelenti elsősorban.

Családon belül, majd ismerősi körben kezdtem el faldekorációkat készíteni, általában gyerekfalak festésével bíztak meg barátaim. Akkor még minden előképzettség nélkül, csak a lelkesedés hajtott. Aztán idővel, egyre több szakmai tapasztalattal kezdett körvonalazódni bennem, hogy pontosan mit is szeretnék.


Fontosnak érzem kiemelni, hogy kézzel, egyedi kézi rajzolással viszem fel a falra a mintákat, igazodva a hely adottságaihoz, a tér tökéletes kihasználását figyelembe véve. Ezt semmilyen projektoros, “csúcsteknikás” kivetítés nem tudja, csak a szabadkézi rajzolás!

Mindig szükség van az inspirációra, főleg ha az ember bármiféle művészi tevékenységgel foglalkozik. Természetesen létezik olyan megrendelő, aki konkrét tervekkel keres fel, de sok esetben csak annyit tudnak, hogy barátságosabbá, vagy informatívabbá akarnák tenni az adott teret valamilyen faldekorálással. Ilyenkor inspirálódhatunk valamilyen okból szeretett könyv illusztrációiból, de akár egy első látásra beleszerető érzést nyújtó függöny, szalvéta, terítő mintájából, színkombinációjából is! Soha nem tudhatjuk, mi indítja be a fantáziánkat, legyünk bátrak és kreatívak! 🙂


Az nagyon jó, ha valakinek van adottsága a festéshez, de ezt tovább kell fejleszteni, tanulni a technikákat, gyakorolni. Az évek során kitanultam ezt a mesterséget több irányból is. Díszítőfestő végzettségem van, mely tökéletes alapja a technikai háttértudásnak, illetve számos faldekorlási technikával is megismerkedhettem többek között a freskóval, szekkóval, sgrafittoval. A tanulmányaimat végül kiegészítettem még egy pedagógusi diplomával, rajz tanárként és tanítóként végeztem és gyakorlom is ezeket a szakmákat.

Eddigi megrendeléseim között nem csak gyerekfalak festése szerepelt, láthatók munkáim iskolai tanteremben, sörözőben, konyhában, nappaliban, illetve még egy nyaraló kültéri falának dekorálásába is volt részem.